CLOENDA DE LA PRIMERA TROBADA D’ESCRIPTORS AL PRIORAT

            Aquest diumenge s’ha tancat la primera trobada d’escriptors al priorat, “Priorat en persona” que s’ha desenvolupant des de dijous passat a la comarca.

 

A Capçanes ha tingut lloc la taula rodona, presidida per Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, i Adam Manyé, delegat de Cultura a Tarragona. En aquest acte els sis escriptors convidats[1] han pogut explicar les seves primeres impressions, després de conviure durant aquests dies amb les quatre persones del terriotori[2] que els han acompanyat per cellers, vinyes, bancals d’olivers, masos i camins de Montsant. Junts hem baixat a les mines i pujat al coll dels Solans i la Miloquera per fer-los conèixer de primera mà una realitat i una manera d’entendre la vida i el món des d’aquest territori, que viuen amb passió.

 

El balanç de la trobada ha estat positiu, dens i ple d’experiències que s’enduen als seus propis paisatges per elaborar-les i retornar-les al territori que els ha acollit en forma d’obra literària. Obra que es pretén amb ingredients inviduals i col·lectius i que, com han dit els acompanyants de la comarca, serà la cara visible d’un marge de pedra seca, que amaga al darrere un munt de pedres que el fan possible. O la llavor d’un arbre que entre tots farem que creixi ufanós.

 

L’any que ve els escriptors tornaran al Priorat per presentar aquesta obra nascuda de l’experiència d’enguany i dialogar amb la gent del territori sobre al seua obra en general.

 



[1] Núria Añó, Ignasi Móra, Oscar Palazón, Gemma Sales, Ester Suñé, Albert Villaró

[2] Pere Rofes, ferrer jubilat, Sílvia Puig viticultora, Ferran Miró, oleïcultor, Josep M. Masip, pagès i margener

Tags: , , ,

Leave a Reply